_fpeti_ 2010.10.12. 03:51

Egy kis videó

Nagy éjszaka ez a tegnapi/mai, mert sikerült nagyjából kiépíteni a sérülés-rendszert a játékban. Na nem kell bonyolult dolgokra gondolni, csak annyi az egész, hogy ha egy npc találatot kap, vagy közelében robbanásra kerül sor, meg is sérül.Ami nem változott, hogy minden borzalmasan néz ki; ilyen ha valaki Blenderrel és semmi tudással, 3 perc alatt (nem) akar valamit alkotni – és nem sikerül. ;) A szerencsétlen NPC, kinek kódneve ’SonofaPeach’, még mindig elég butus, csak annyit tud, hogy jön a játékos felé, és ha odaért, akkor nem csinál semmit.
Kicsit a fizikai részéről:
Amíg él az npc, a fizikai reprezentációja egy sima kapszula shape-el rendelkező proxy karakter-kontroller, ami bevett Havok-os berkekben, de ettől még nem egy nagy szám (lépcsőzés sincs megoldva pl).
Ha elpusztul, a progi kiveszi a szimulációból a proxy-t, és egy ragdoll-t tesz a helyére, amit ezután a fizika az erőhatásoknak megfelelően mozgat. Itt nem látszik sok minden, mivel a ragdoll egy rigidbody-ból áll. A lényeg, hogy működik a módszer.
Még van egy extra fícsőr benne, amit még nem tudok megmutatni, nevezetesen az, hogy ha az élettelen test elég sok sérülést kap, akkor szét fog esni/robbanni, de ahhoz még kellene egy gib-system is.Apropó, ha már szóba hoztam:
Nemtom ki hogy van vele, de nekem sose tűnt elégnek, ha egy játékban egy gonosz ellenfél kap egy megatonnát az arcába, és ahelyett, hogy szétszaggatná a töltet, csak elrepül pörögve.

Igényesebb eszűek a videó megtekintése előtt előre-hátra hajlongva 1 percig ismételgessék a ’Ez csak placeholder, ez csak placeholder’ mantrát, hogy elkerüljék a vizuális sérülést. :3

Videó: 

Címkék:frag Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sortagamedev.blog.hu/api/trackback/id/tr52364514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása