_fpeti_ 2012.04.29. 04:41

Öntapadó kézigránát.

 Él-e még valaki, aki ismeri a Shadow warrior nevű mókás szoftvert? Játék '97-ből, 3DRealms alkotása, akik a Duke Nukem-et is elkövették. Kb. ugyanaz a motor, nagyon elborult játék volt ez is. Volt benne egy 'sticky grenade' nevű tüskés gömb, amit el lehetett dobni, ha ellenfélre esett, akkor ráragadt és kis rohangálás után felrobbant. Ha falhoz csapódott a gránát, akkor egy mozgás érzékelős akna lett belőle, ha közel ment valami, akkor robbant fel. Lehet inkább a Halo-féle plazmagránáthoz kéne manapság hasonlítani.
Gondoltam nem árthat, ha én is megcsinálom :3.
Így három üzemmódja lett a kis piros gránátnak:
Sima időzített, ez most 4mp után robban, de lehet kézben kibiztosítva tartani, így lehet vele trükközni, hogy a levegőben robbanjon. Mondjuk túl sokáig nem érdemes szorongatni.
A ragadós változat mindenre rátapad, de az időzítő tovább fut, és ennek lejártával 'detonál'.
A harmadik mód az 'impact' nevet kapta, ez azonnal robban, ha hozzáér valamihez.
Rövidke demonstráció:
VIGYÁZAT: hangot is vettem föl, ami elég hangos.


Aki figyelt, annak feltűnhetett, hogy két hasonló robot van a képen. A távolabbit TALÁLTAM a kódban, egy régebbi verzió, de működik, csak nem csinált semmit azon kívül, hogy rázta a lábát, vagy ha észrevett, akkor próbált odajönni. Megfejeltem annyival, hogy ha közel ér, akkor mi mást is csinálna...  felrobban. Kezdem magam 'Michael Bay'-nek érezni :).

Címkék:grenade Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sortagamedev.blog.hu/api/trackback/id/tr524478773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása